Olemme koonneet alle vastauksia yleisimmin esitettyihin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi tietoa sivuiltamme, voit toki laittaa viestiä sähköpostiosoitteeseen tiedotusvastaava [at] oiva-agility.com, jolloin voimme täydentää alla olevaa listaa.

Yhdistykseen liittyvät kysymykset

Kuinka paljon jäsenyys maksaa?

Jäsenmaksujen suuruudesta päätetään joka vuosi yhdistyksen syyskokouksessa. Yhdistyksen jäsenmaksu on ollut usean vuoden ajan 35 euroa varsinaiselta jäseneltä ja 20 euroa kannatusjäseneltä. Uusilta jäseniltä peritään lisäksi 10 euron suuruinen liittymismaksu.

Harrastan jo agilityä koirani kanssa, pääsenkö mukaan?

Otamme varsinaiset jäsenet pääasiassa Koulutuksen perusteet -kurssin kautta, jotta yhdistyksen koulutusperiaatteet tulevat tutuiksi.

Meille aiempi harrastaminen vaikkapa yksityisellä puolella ei ole miinus, vaan toivotamme myös tälläiset koirakot tervetulleiksi hakemaan Koulutuksen perusteet -kurssille.

Kannatusjäsenyys on avoin kaikille yhdistyksen sääntöihin ja koulutusperiaatteisiin sitoutuville.

Lue lisää jäsenyydestä.

Onko yhdistyksen jäsenillä ns. edustuspakko?

Tällä hetkellä yhdistyksen jäsenten ei edellytetä edustavan Oiva Agility ry:tä virallisissa agilitykisoissa. Toisin sanoen sinun ei lopettaa tämänhetkisen seurasi edustamista liittyäksesi Oiva Agility ry:n jäseneksi. Hallitus voi myöhemmin muuttaa kantaansa ohjatuissa ryhmissä harjoittelevien jäsenten osalta. Tämä ei kuitenkaan ole välittömässä näköpiirissä, sillä eri hallitukset ovat jatkaneet samaa linjaa jo yhdistyksen perustamisesta lähtien.

Agilityyn liittyvät kysymykset

Minkä rotuiset koirat voivat harrastaa agilityä?

Agilityä voi harrastaa minkä tahansa rotuisen koiran kanssa, myös sekarotuisen kanssa. Jotta esteiden suorittaminen olisi koiralle mahdollisimman turvallista, on suositeltavaa, ettei koiralla ole ylipainoa. Myös rakenteeltaan haastavien koirien (kuten erittäin pitkäselkäiset, hyvin matalaraajaiset, lonkkavikaiset, kyynärpää- ja polviongelmaiset, raskasrakenteiset tai hyvin pieni- ja isokokoiset koirat) turvalliseen harrastamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Osa jäsenistämme harrastaa terveyssyistä koiransa kanssa jotain muuta lajia, kuten Noseworkiä. Suosittelemme kaikille koirille säännöllisiä fysioterapeutti-, osteopaatti- ja/tai hierojakäyntejä.

Minkä ikäisen koiran kanssa voi harrastaa agilityä?

Agilityssä tarvittavien perustaitojen (kuten paikallaolo, luoksetulo, leikkiminen, ohjauskuviot ilman esteitä) harjoittelemisen voi aloittaa vaikka luovutusikäisen pennun kanssa. Toimivan suhteen luominen on ensiarvoisen tärkeätä ja alle vuoden ikäisen koiran kanssa on paljon tärkeämpiäkin asioita harjoiteltavana kuin esimerkiksi agilityesteiden suorittaminen. Näin ollen toimintaamme pääsee maltilla mukaan jo nuoren koiran kanssa, mutta suosittelemme panostamaan myös sosiaalistamiseen ja yhteiselon opetteluun.

Ennen useimpien esteiden tekemistä on suositeltavaa antaa koiran luuston ja pehmytkudosten kehittyä rauhassa ainakin puolitoista vuotiaaksi.

Agilityä voi harrastaa koiran kanssa niin kauan kuin se on terve ja hyvässä kunnossa.